TOP termékek
Termékajánló
Facebook
Szavazás
Fizetési megoldás
Termék részletek


Péksütemények és házi kenyerek

Péksütemények és házi kenyerek
Szerző: Lévai Anita
Kiadó: Vagabund kiadó
Nyelv: magyar
Kiadási év: 2014
ISBN: 9789632900902
Kötésmód: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Oldalszám: 204 oldal
Méret [mm]: 130 x 195 x 13
  • Tudta Ön, hogy egy perec megmentett egy fejet? Történt egyszer, hogy egy sváb sütőmestert, aki még sohasem volt büntetve, halálra ítéltek. A város grófja a viszont igen kedvelte a népszerű pékmestert, és egy utolsó lehetőséget adott neki, hogy a fejét megmenthesse. A gróf így szólt a sütőmesterhez:
    „Ha a harmadik kakaskukorékolásig egy olyan süteményt hozol, amelyen a nap háromszor átlátszik, kegyelmet kapsz.”
    A leleményes mesternek nem kellett több, nyomban kötelet formált tésztacsíkokból, meghajtogatta, perecformára alakította és megsütötte. A gróf megcsodálta, megkóstolta és elfogadta a nagyszerű és ízletes találmányt. A pékmester megmenekült, bár később tökéletesítette a tésztát, de azóta perecformájú a perec.
    Illetve, tudta Ön, hogy Ferenc József egyik születés-napjára készítettek először császárzsemlét? Az anekdota szerint mindössze egyetlen kis, aranybarna, kézzel formázott finomságot szervíroztak őfelségének, mire az bosszúsan megkérdezte, hogy hány kiló lisztet használnak fel naponta a zsemlesütéshez. Mivel az udvar pékmestere 16 kilogramm lisztet kevert bele a tésztába, a császár úgy rendelkezett, hogy emeljék a lisztadagot 32 kilóra, hátha neki is jut reggelire két zsemle…
    De ne rémüljön meg a kedves Olvasó, nemcsak szórakoztató történeteket olvashatunk ebben a könyvben, hanem sok, érdekes, ízletes és méltatlanul elfeledett, otthon is könnyedén elkészíthető péksütemény és kenyér receptet is megosztunk Önökkel!
Webáruház készítés